primavera-educativa

Primavera educativa: Valencianada al riu

VALENCIANADA

La VALENCIANADA és una activitat amb la qual els alumnes, gràcies a les TIC, aprenen a conéixer millor València i, alhora, col·laboren en la creació d’un mapa de la ciutat amb imatges geolocalitzades dels principals punts d’interés. Treballen, amb l’activitat, totes les competències clau marcades per la legislació. Trobareu més informació a: http://www.wmcproject.org/valencia/

Forma part d’un projecte, el World Mobile City Project, en el qual participem professorat de distintes associacions. A més d’1entretants, organitzen l’activitat en altres ciutats Lacenet (a Barcelona, Manresa, Igualada, els Ports, Castelló), Novadors (a Alcoi i al Camp de Morvedre) i El Tempir (a Elx).

A la Primavera educativa us proposem una versió simplificada de la Valencianada que fan els alumnes. Si us interessa assistir a aquesta activitat i conèixer de prop el projecte, us esperem dissabte, 14 de maig, a les 10:00, a la Carpa Tallers 1, zona explanada del Museu de les Arts i de les Ciències, 118-b.

 

Imagineu per un moment que no heu estat mai a València, o no coneixeu la ciutat. On anar? Com orientar-vos? Com podeu arribar als edificis històrics, als museus, als nombrosos llocs que us poden interessar? Què sabeu d’aqueixos llocs?

Amb aquesta activitat us facilitem l’accés als llocs més emblemàtics del Cap i Casal situats al llarg del riu,  o al seu voltant, i enllacem amb informació bàsica sobre els mateixos.

 

Aplicacions

Hem seleccionat una sèrie de llocs als qual haureu d’arribar i buscar informació. Per a això, necessitareu algunes aplicacions mòbils. La primera, el lector de codis QR. Si no el teniu, podeu descarregar-lo des d’ací (versió android).

Dos aplicacions més que us caldran:

Fotografia i vídeo

Enllaç a l'aplicació d'Instagram per a Android
Instagram
Qüestionaris on-line

Enllaç a l'aplicació de Socrative Student per a Android
Socrative Student

(Piqueu sobre les imatges per obtenir les aplicacions. Enllacen amb la versió per a android. Si el vostre aparell utilitza iOS, aneu a App Apple Store)

Els alumnes utilitzen altres aplicacions (un geolocalitzador, un lector de Realitat Augmentada,…) però per ara, ja en tenim prou.

 

Ara, el vostre torn

A les fitxes teniu dos codis QR. Obriu l’aplicació i enfoqueu el de l’esquerra. Us situarà el lloc on haureu d’anar sobre el Google Maps .

Avui és un dia festiu. Passegeu tranquil·lament fins aqueix lloc i gaudiu de l’entorn, de la gent, del riu i la ciutat.

Amb el lector de QR, posicioneu al mapa el lloc que heu triat.

Una vegada arribeu al lloc que heu triat, podeu enfocar l’altre codi  QR. Us enllaçarà amb la Viquipèdia, la gran enciclopèdia d’internet i que proporciona informació totalment verificable. Els alumnes ha de contestar algunes qüestions, bé directament, bé a través d’una aplicació de Realitat Augmentada. Avui ens limitarem a fer unes fotos i penjar-les a Instagram. Això sí, has de tenir activada la ubicació, i afegir les etiquetes #VLCda_Primavera i #Primaveraeducativa.

Aneu-hi i feu-ne fotos.

Pengeu-les a l’Instagram. Afegiu les etiquetes #VLCda_Primavera i #Primaveraeducativa.

Si tot va bé, les imatges que feu apareixeran al mapa que hi ha al final d’aquesta pàgina.

Repetiu, si us abelleix, la mateixa operació amb les altres fitxes que teniu al díptic. Tots els llocs, clar, es troben al riu. Els alumnes, en grups reduïts, viatgen per tota la ciutat.

Aneu a la resta de llocs i seguiu el mateix procediment.

Encara no heu acabat! Volem saber què us ha semblat aquesta “mini” activitat. Només heu d’obrir el Socrative Student, introduir el codi 1ENTRETANTS i contestar el qüestionari.

Finalment, contesteu el qüestionari del Socrative Student al qual accedireu amb el codi 1ENTRETANTS.

1entretants primavera educativa
Díptic de la “Valencianada al riu”
1entretants primavera educativa
Targetes de la Valencianada.


Enllaç al mapa: http://goo.gl/CWX7bG