VALENCIANADA 2020

La Valencianada és una gimcana tecnològica organitzada per l’associació 1entretants en la qual l’alumnat recorre la ciutat de València mitjançant l’ús de dispositius mòbils. L’activitat forma part del World Mobile City Project, #WMCProject, que va nàixer a Barcelona organitzada per l’Equip LaceNet.

El professorat, que ha preparat les diferents activitats que realitza l’alumnat, també segueix amb els mòbils el desenvolupament de la Valencianada. El dimecres 12 de febrer s’ha celebrat la 6a edició. Enguany ha comptat amb la participació de 2200 alumnes de 36 instituts. L’alumnat ha compartit prop de 3000 fotografies de nombrosos punts d’interés de València que es poden trobar a Instagram amb l’etiqueta #VLCda20. L’etiqueta #WMCP20 permet accedir a les imatges de totes les ciutats participants.

L’alumnat que ha participat en l’edició del 2020 de la Valencianada ha utilitzat una aplicació de realitat augmentada considerablement millorada respecte a la d’edicions anteriors. Aquesta aplicació els planteja diferents activitats vinculades als llocs que visiten. Han de respondre preguntes sobre aqueixos llocs i altres de tipus literari, científic o social. Així, han utilitzat una aplicació per medir el nivell sonor, que permet fer una mapa de la contaminació acústica de València, i han hagut de localitzar les barreres arquitectòniques de la ciutat.

Amb la Valencianada, l’alumnat, que ha treballat tots aqueixos temes tant abans com després de l’activitat, aprén i coneix millor la ciutat d’una manera entretinguda i amb les noves tecnologies. En la valoració que en fan, mostra el seu entusiasme i reconeix el valor educatiu de la valencianada.

COL·LABORACIONS

Aquesta activitat, organitzada per l’associació 1entretants, rep el suport de la regidoria de
cultura de l’Ajuntament de València i de l’EMT.

Aquest curs també ha col·laborat el CEFIRE específic de CTEM en la formació del professorat,

A més, l’STEPV ha facilitat la sala d’actes de la seua seu com a centre de treball per controlar les activitats de l’alumnat durant la gimcana.

OPINIONS DE L’ALUMNAT

“Ha sigut una activitat molt interessant, divertida i social, on coneixes molta gent, a més a més és una gran idea per conéixer millor València, ja que els llocs als que hi havia que anar no sempre són els que la gent sol visitar”

“És una activitat que ens ha agradat molt, encara que ens ha enviat prou lluny (Parc d’Aiora), però hem conseguit acabar-la que era el més important. Per últim dir que és una activitat que recomanaria per a que més grups de l’institut la realitzen”

“L’activitat ens ha paregut excepcional. Hem pogut conéixer millor la nostra ciutat i la forma de transportar-nos per transport públic arreu de la ciutat”

“M’ha paregut una activitat molt entretinguda ja que ens han deixat molt lliures en el tema de què volíem fer en cada lloc i per on volíem anar. Fer activitats així fora del centre i amb els amics ha sigut molt divertit, però considere que ens ha faltat quelcom de temps”

“Ha sigut molt entretingut, hem visitat molts llocs que no sabíem que existien, hem utilitzat quasi tota la Valencianada el Google Maps per arribar a tots els llocs per si a cas ens perdíem, hem tingut molta llibertat per passejar per tota la ciutat, i pensàvem que ens sobraria temps però ha estat molt completa l’activitat, i la tornaria a realitzar moltes vegades més”

ELS MAPES

Les novetats introduïdes enguany han permés crear nous mapes de València, un del nivell sonor dels carrers de la ciutat i un altre de barreres arquitectòniques.

EL SOROLL A LA CIUTAT DE VALÈNCIA

BARRERES ARQUITECTÒNIQUES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.